450 vuilniszakken zwerfafval na 4 opruimacties!

De Omwentelaars
zondag 13 maart 2022, door Janneke Postulart
Vanochtend gingen we met 41 Omwentelaars opruimen aan de Maasplassen. Super fijn hoeveel mensen weer ter plekke waren en wederom met een mooi resultaat! 110 zakken werden er uit het gebied gehaald, waardoor de totale teller nu op 450 (!!) zakken staat. Tel daarbij de grote stukken puin bij op en het is ongelooflijk wat we daar in 4 ochtenden voor elkaar hebben gekregen. Ongelooflijk trots op al die mensen die door de bosjes aan het struinen waren om de vuilniszakken te vullen, Peter die vanaf het water elke keer de kano vulde met vuilniszakken en de twee mannen van de reddingsbrigade die ervoor zorgden dat alle grote stukken afval ook naar het verzamelpunt gebracht konden worden.

Wc-bril, barbie met 1 been, balletjes (veel voor de honden), stroomkabel, oplader, glazen lampenkap, veel blik en glazen flessen, tenten, truien, slaapzak, slipper, schoen, rugzak, schoonmaakmiddelen, plastic flesjes, heel veel plastic zakken van verschillende supermarkten, fietsen, binnenpotten, schep, afwasbak, veel autobanden met velg, ijswikkels en ga zo maar door. De lijst is oneindig lang. Wat was jou meest opvallende vondst tijdens het zwerfafval opruimen?

Het was een fijne ochtend, met wederom een hele fijne sfeer. Sunone, Dyana en Ludo gaven iedereen een prachtige zelfgemaakte kaart (dat zo aan de muur kan als kunstwerk) als dank. Hanneke en John kwamen kinderen interviewen en fotograferen voor kinderkrant Het Roertje. Zo krijgen we steeds meer aandacht voor de problematiek rondom zwerfafval.

Deze derde spot die het meest verwaarloosd was is nu grofweg ‘schoon’. Het is echt de moeite waard om even terug te kijken hier bij de nieuwsberichten om te zien wat we allemaal voor elkaar hebben gekregen. Voor iedereen die heeft geholpen, nu of een vorige keer; dank, dank, dank!
Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
PeukMeuk 2022
Groen, groener, groenst!
Vergroot je ook de biodiversiteit vanuit je eigen tuin?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!