De gezichten achter het impactgesprek 12 mei

De Omwentelaars
dinsdag 10 mei 2022, door Janneke Postulart
De aanmeldingen voor het impactgesprek ‘Plantaardig eten, waar begin je?’ komende donderdag 12 mei stromen binnen. Er zijn nog een paar plekken beschikbaar voor de last minute beslissers.

Wat kun je verwachten? Ongeveer 10 Omwentelaars hebben samengewerkt om deze avond vorm te geven.

Rivka en Thaida, twee jongeren, worden geïnterviewd door Regina waarom ze hebben gekozen voor plantaardig. Ieder hebben ze hun eigen beweegredenen. Janneke en Guido vertellen hun afgelegde weg richting plantaardig. Het zijn allemaal persoonlijke verhalen waarbij ze hun eigen ‘waarom’ vertellen. Wil je graag een voorproefje? Regina interviewde eerder Rivka, Thaida en Guido voor de blog van VeganChallenge -> https://veganchallenge.nl/blog/

Tijdens het tweede deel van de avond hebben we veel verschillende thematafels en valt er iets te proeven, zodat je kunt kennismaken met plantaardig eten.

- Marianne is voedingsdeskundige en kan al je vragen beantwoorden over voedingsstoffen.
- Regina is actief betrokken bij de VeganChallenge. 30 dagen krijg je per mail tips en maaltijdsuggesties om je op weg te helpen met plantaardig eten. Zij kan je alles vertellen over deze Challenge (overigens geheel gratis om aan deel te nemen.) Ilse heeft zelf veel geëxperimenteerd en kan je tips geven over snelle maaltijden binnen 30 minuten.
- Rivka en Thaida staan voor je klaar als je vragen hebt over waarom we de overstap maken naar plantaardig. Ze benaderen beide het onderwerp vanuit een andere invalshoek.
- Marijke heeft een boekenkast vol met receptenboeken. Ze selecteert er een aantal van en neemt ze mee, zodat je op je gemak kan bladeren door talloze plantaardige recepten. Ook heeft ze tips en adviezen hoe je je favoriete recept kan ombuigen naar een plantaardige variant.
- Marilyne van ZoJa verkoopt elke zaterdag de zogenoemde ‘vegan cheats’ in de binnenstad van Roermond. Ze sluit deze avond aan zodat je kan proeven dat plantaardige baksels minstens zo lekker zijn en ze kan al je vragen beantwoorden hoe je zelf vegan kan bakken.
- Carolien is onlangs gestart met een vegan tuinderij. Ze verbouwt groenten, zonder gebruik te maken van dierlijke mest/slachtafval, haar groenten zijn onbespoten en ze doet er alles aan om de grond zo goed mogelijk te verzorgen, zodat er een rijke bodem ontstaat. Je kan bij haar terecht met vragen over haar tuinderij en hoe je kan aansluiten.
- Peggy, Guido en Janneke kunnen al je praktische vragen beantwoorden. Wat doe je op je brood, wat ligt er zowel in je koelkast, hoe kun je plantaardig barbecueën etc.

Enthousiast? Meld je dan nu aan voor komende donderdagavond via https://deomwentelaars.nl/plantaardig-eten-waar-begin-je
Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
PeukMeuk 2022
Groen, groener, groenst!
Vergroot je ook de biodiversiteit vanuit je eigen tuin?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!