Avond met complex vraagstuk: over de economie van de toekomst

De Omwentelaars
maandag 12 april 2021, door Janneke Postulart
De vraag naar grondstoffen voor bijvoorbeeld eten, elektrische apparaten en kleding neemt wereldwijd sterk toe. Nederland heeft daarom als doel om in 2050 een circulaire economie te zijn. Om dat te halen moeten we zo snel mogelijk gaan veranderen. Op 28 april gaat ons filosofische gesprek daarover. Wat is een circulaire economie eigenlijk? Wie is aan zet: producent, consument of overheid? Wat betekent dit bijvoorbeeld voor de vele woningen die gebouwd en verbouwd moeten gaan worden?

In ons gesprek gaan we aan de hand van bijdragen van een drietal sprekers het thema verkennen, de dilemma’s met elkaar bespreken en ontdekken wat er al gaande is en wat er nog zou kunnen worden opgepakt.

We starten om 19.30 uur:
19.30 -19.45 uur: Trees van der Schoot verzorgt de aftrap. Kennen mensen het onderwerp goed en weten we als samenleving wat we met het onderwerp aan moeten?

19.45 – 20.30 uur: in groepen krijgen we een presentatie van 10 minuten van een inhoudsdeskundige (Simon Duinmans, Gerard Nizet, Ad Vogels en Theo Stassen sluiten aan). Zij vertellen hierin over hun expertise en gaan daarna met de groep het gesprek aan met de deelnemers in het groepje.

20.30 - 20.35 uur: Een korte pauze
20.35 - 20.55 uur: We komen weer allemaal bij elkaar en daar vertellen de aangevers wat hen is opgevallen in het groepje.

21.00 uur: de avond wordt afgerond. Zoom blijft daarna open, zodat mensen die door willen kletsen terug kunnen gaan naar hun groepje (zelfde groepjes als eerste keer) om eventueel door te praten als het te kort was. De inhoudsdeskundigen blijven ook tot ca 21.30 uur beschikbaar te zijn voor vragen of een gesprekje.

Heb je zin om mee te praten? Meld je dan aan via onderstaande knop.

Wanneer: 28.04.2021, 19:30u
Locatie: online


Aanmelden voor dit evenementReactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Terugblik 19 oktober: Maak van afval een grondstof
Kennismakingsavond: Leuk je te ontmoeten!
Terugblik 2021 en vooruitblik naar 2022
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!