Janneke Postulart
Postul.Art ontwerpt & verduurzaamt
Spreker duurzaamheid (De Verborgen Impact), grafisch...
Vijfde impactgesprek: Hoe gaan we om met gedragsverandering? Door Omwentelaar Ilse Meelberghs
Geplaatst op: maandag 15 juni 2020

Zodra je aan de slag gaat met verduurzamen, kun je hobbels tegenkomen. De één omzeilt deze hobbels op een hele natuurlijke manier, terwijl de ander steeds terugvalt in de oude patronen. Vervolgens heb jij een gedragsverandering doorgevoerd en zie je deze verandering ook graag bij een ander.

Deze processen gaan niet altijd even gemakkelijk. Hoe kan dat? En belangrijker nog, hoe maak je wél een succes van de beoogde verandering?

Volgens Ilse Meelberghs kan collectieve verandering niet zonder persoonlijke ontwikkeling. En die persoonlijke ontwikkeling heeft voor iedereen een andere route en tempo.

Ilse heeft een route uitgestippeld van A naar B. Er zit namelijk wel een patroon in de vaardigheden die nodig zijn om de gewenste gedragsverandering te bereiken. Het gaat er dan om dat je zelf kunt aanhaken bij de gewenste verandering, hindernissen opruimen en volhouden. Die vaardigheden kan je ontwikkelen. Ilse heeft ze gestructureerd in 7 Momenten.

Als je eenmaal de 7 Momenten van gedragsverandering herkent, weet je ook hoe je jezelf kunt helpen bij veranderingen en wanneer je een ander kunt helpen. Je leert beknopt de eerste do’s en don’ts voor de gewenste verandering.

Deze avond is geen eenrichtingsverkeer. Ilse deelt haar kennis, maar we gaan ook in groepjes aan de slag. We zien elkaar gelukkig weer in levende lijve. Dit keer niet in de Graasj in Roermond, maar bij (kringloopwinkel) Emmaus Perspectief in Swalmen!


Wanneer
Deze avond vindt plaats op donderdag 9 juli. Inloop is vanaf 19.00 uur, we starten om 19.30 uur en sluiten af rond 21.30 uur. Om 21.30 uur is er nog ruimte voor een korte rondleiding bij Emmaus Perspectief voor geïnteresseerden.

Locatie
Kringloopwinkel Emmaus Perspectief, Naborchweg 1, Swalmen. Deze avond vindt buiten plaats, dus pas je kleding hierop aan. Bij regen kunnen we gebruik maken van een overdekte (binnen)ruimte/onder grote parasols. We houden rekening met de 1,5 meter afstand.

Deze locatie ligt op 10 minuten wandelen vanaf station Swalmen. Kom je met de auto, navigeer dan naar Schroefstraat in plaats van Naborchweg, veel systemen herkennen namelijk niet de Naborchweg.

Kosten
Gratis bijwonen, de consumpties zijn voor eigen rekening. Emmaus Perspectief stelt de ruimte voor ons kosteloos beschikbaar, dus een of meerdere consumpties als dank is bij hen zeker welkom!Wanneer: 09.07.2020 om 19:00u
Locatie: Emmaus Perspectief, Naborchweg 1, Swalmen
Kosten: Gratis toegang, consumpties voor eigen rekening.
Aanmelden: Graag aanmelden via info@deomwentelaars.nl, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten ivm de corona maatregelen.
     


Reactie(s)


Els Nass zei op 01-07-2020 om 12:12 uur
zou graag willen deelnemen hieraan.
zou u me een herinnering kunnen stuen, als de datum is.
groetjes els


Janneke Postulart zei op 01-07-2020 om 15:55 uur
Hoi Els,

Heel fijn dat je wil deelnemen. Ik heb je op de lijst gezet.
De reminder heb ik in mijn agenda gezet. Als het goed is krijg je op woensdag een reminder voor donderdag 9 juli.

Groetjes,
Janneke

Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Het kernteam is uitgebreid
Het zevende Impactgesprek: De rol van spullen tijdens de decembermaand
Kijk het zesde Impactgesprek over de Herenboeren terug
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!