KledingruilEen initiatief van omwentelaar Stienke Postulart
Leuk dat je geïnteresseerd bent in de kledingruil!
In Amsterdam-Noord ontstond een initiatief om binnen een groep kleding te ruilen. Hierdoor geïnspireerd zijn we dit in voorjaar 2021 in gemeente Roermond en Roerdalen gestart met een kledingruil initiatief. En met succes, er ruilen momenteel 100 vrouwen hun kleding!

De Omwentelaars zijn een groot voorstander van tweedehands, zeker wat betreft kleding.

Wist je dat:
• We gemiddeld 46 nieuwe kledingstukken per jaar kopen
• Dat is bijna één kledingstuk per week
• Een gemiddeld kledingstuk in Nederland maar 7 keer gedragen wordt
• We gemiddeld 173 kledingstukken in onze kledingkast hebben hangen
• 50 van die 173 kledingstukken hebben we het afgelopen jaar niet gedragen

Er is dus al zoveel moois! Alleen die mooie tweedehandskledingstukken vinden kan soms best lastig zijn. De ketting kledingruil helpt om die leuke pareltjes te vinden en juist ook om items die jij niet meer draagt weer door te geven. Dat je er een ander weer helemaal blij mee maakt!


Hoe werkt de Kledingruil?
Via de website kun je je aanmelden voor de kledingruil. We stellen de route op een logische manier samen die van wijk/dorp naar wijk/dorp loopt. De adressen vormen als het ware een ketting waar jij een schakel van kunt worden. Op de route rouleren er een aantal tassen met kleding. Als er een tas bij je wordt gebracht heb je maximaal drie dagen om te shoppen, voordat je zelf de tas weer naar het volgende adres op de route brengt. Je mag uit de tas nemen wat je wilt, en je mag mooie kledingstukken terug stoppen die jij niet meer draagt. Dit hoeft niet 1 op 1, soms neem je meer, soms geef je meer, c'est la vie! Het is leuk om af en toe een foto met je nieuwe aanwinst in de bijbehorende WhatsApp-groep te delen of via de “nieuws” pagina deze website.

Wees kritisch op wat je in de tas stopt: verwassen, gepilde, gevlekte of kapotte items horen er niet in thuis.

Nb: Door je aan te melden ga je akkoord dat je persoonlijke gegevens enkel met mededeelnemers op de route gedeeld wordt. Dit is zichtbaar op een veilig en afgeschermd gedeelte van de website.
Bij de start wordt je toegevoegd in de appgroep van jouw deelnemersroute.


Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!