Nieuwe datum: Hoe tiny is een Tiny House?

De Omwentelaars
vrijdag 23 juli 2021, door Janneke Postulart
Door de watersnood is de excursie op 17 juli last-minute gecanceld. We hebben een nieuwe datum gepland voor zaterdag 31 juli van 13.00 tot 16.30 uur, de excursie blijft verder precies zoals we in gedachte hadden.

In navolging van het impactgesprek van 16 juni (https://deomwentelaars.nl/terugblik-zo-verrijkt-tiny-je-leven ), krijgen we de kans om ook echt te gaan ervaren hoe dat er nu uitziet, een Tiny House. We starten bij Cube Homes, een bedrijf in Swalmen die bouwt aan unieke, mobiele woningen gemaakt van duurzaam hout. Op basis van woonwensen creëren ze samen met de toekomstige bewoners een bijzonder duurzaam (t)huis.

Vervolgens gaan we kijken in de praktijk hoe het is om Tiny te leven. We zijn welkom om te kijken in het huisje van Ginny Mulders en haar partner Richard. Hun Tiny House is echt Tiny, namelijk maar 20m2!

Programma:
We starten om 13 uur bij Cube Homes in Swalmen. Rond 14 uur ronden we het daar af en vertrekken we naar het Tiny House (geen Cube Home) van Ginny Mulders in Maria Hoop. De adressen van beiden delen we 1 a 2 dagen vooraf. Je bent vrij om te kiezen of je met de auto wil rijden of die afstand wil fietsen. Vanuit Swalmen is het ongeveer 25 km fietsen naar Maria Hoop.

Van 14.30 tot 16.30 uur zijn we welkom bij Ginny. Daar mogen we met maximaal 2 mensen tegelijkertijd binnen een kijkje nemen en buiten beantwoord Ginny al jullie vragen uit voornamelijk veel eigen ervaringen.

Meenemen en praktische zaken
- Ginny heeft door het minimalistische wonen geen bekers of glazen om uit te delen, maar ze heeft wel drinken om te delen. We nodigen je dus graag uit om je eigen drinkbeker mee te nemen.
- Nog een ander praktisch puntje; in Maria Hoop kunnen we vanwege praktische overwegingen geen gebruik maken van het toilet, dus het is handig om daar rekening mee te houden. Bij Cube Homes is dit geen probleem, dus we kunnen vooraf daar nog gebruik maken van de toilet.
- Binnen in het huisje van Ginny geldt een no-shoe policy, dus we trekken voor het naar binnengaan even de schoenen uit.

We hebben er veel zin in! Aanmelden graag via onderstaand formulier, zodat we je op de hoogte kunnen houden en je 1-2 dagen van te voren een bevestiging gemaild krijgt met de gegevens.

Afbeelding: Jan-Paul Kuit, De Limburger
https://www.limburger.nl/cnt/dmf20210420_95447093

Wanneer: 31.07.2021 om 13:00u
Locatie: Swalmen, Maria Hoop
Kosten: Gratis!


Aanmelden voor dit evenementReactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Grote inspiratie in een klein huis
Impactgesprek: Aardgasloos verwarmen, hoe moet dat dan?
Nieuwe datum: Hoe tiny is een Tiny House?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!