GEANNULEERD!! Opruimactie deel 4 zwerfafval opruimen Maasbosjes gaat niet door.

De Omwentelaars
zondag 16 januari 2022, door Janneke Postulart
Vorige winter zijn we gestart met het opruimen van een tweetal bosjes aan de Maasplassen. En met succes! We ruimden de afgelopen 3x met veel vrijwilligers al 340 grote zakken afval op + veel grote stukken afval. We zijn een eind gekomen, maar het is nog niet klaar. Op 1 punt ligt nog steeds veel afval en daar willen we graag de komende tijd mee verder gaan, zodat het uiteindelijk ook écht opgeruimd is. Gelukkig hoeven we door de overstromingen afgelopen zomer niet meer helemaal van begin af aan te starten. Dion heeft al een rondje gelopen en de extra schade lijkt mee te vallen. Ook is het afval dat we vorig jaar nog hebben achtergelaten blijven liggen en niet mee gestroomd met het water.

In januari hebben we ook veel grote stukken afval al klaar gelegd langs de waterkant. De reddingsbrigade komt ons deze dag vanaf 11 uur helpen om ook die grote stukken afval uit het gebied op te ruimen. Daar zijn we ongelooflijk blij mee, want zonder al die vrijwilligers in het gebied én de mannen in de kano én de reddingsbrigade krijgen we het niet voor elkaar om dit gebied op te ruimen.

Kortom, de handen gaan we weer uit de mouwen steken! En wel op 20 februari van 9.30 uur tot 12 uur. We verzamelen op de parkeerplaats van de Hatenboer, vlakbij het betreffende bosje. Na aanmelding ontvang je tijdens de bevestiging de exacte locatie.

Het is fijn als je stevige schoenen aantrekt, warme kleding vanwege de wind/regen, iets te drinken en als het even gaat eigen prikkers en handschoenen. Voor vuilniszakken wordt gezorgd.

Wanneer: 20.02.2022, 09:30u - 12:00u
Locatie: Parkeerplaats Hatenboer, Roermond


Aanmelden voor dit evenement

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
PeukMeuk 2022
Groen, groener, groenst!
Vergroot je ook de biodiversiteit vanuit je eigen tuin?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!