Roermond opent deuren van De Groene Transformator op 14 april

Janneke Postulart
donderdag 20 april 2023
Op 14 april heeft het inspiratiecentrum voor duurzaamheid De Groene Transformator in Roermond zijn deuren geopend voor het publiek. Het is een plek vol inspiratie over alles wat met duurzaamheid te maken heeft, en dat is heel erg veel! Het project is in korte tijd gerealiseerd samen met vele vrijwilligers en bedrijven die een bijdrage hebben geleverd. Het gebouw is omgetoverd in prachtige inspirerende ruimtes zoals het Inspiratiehuis, de Trafo, het Netwerkbos en de Groene Zaal. Bijzonder is dat bijna alles met gerecycled materiaal is opgeknapt. Circulariteit heeft uiteraard tijdens de opbouw centraal gestaan.
De Groene Transformator zal een belangrijke rol spelen in het verder verduurzamen van regio Roermond. Je kunt hier terecht als je inspiratie en praktische tips zoekt om zelf aan de slag te gaan met duurzaamheid. In het centrum worden diverse activiteiten rondom duurzaamheid georganiseerd. Thema’s die in het Inspiratiehuis centraal staan zijn o.a.: voeding, kleding, de tuin, energiebesparing, vervoer, waterverbruik, duurzaam wonen en afvalscheiding. Wethouder Van Rey: “Een bezoek aan het bewustwordingscentrum inspireert de bezoeker tot duurzamer gedrag.”
De opening werd verricht door de Roermondse wethouders Van Rey, Van Ballegooij en Smitsmans in het bijzijn van een groot aantal belangstellenden. De zaal was tot de nok toe gevuld. "Je gelooft je ogen niet als je ziet wat er in korte tijd is gerealiseerd door het team. Jullie maken het verschil en hebben duurzaam Roermond in beweging gebracht", aldus de wethouder Smitsmans.
De Trafo is een ideale ruimte voor bijeenkomsten of vergaderingen van burgerinitiatieven, organisaties en bedrijven. Een laagdrempelige plek waar veel nieuwe ideeën en netwerken mogen ontkiemen.
Het Netwerkbos is ingericht met werkplekken voor o.a. ondernemers, ambtenaren en zzp’ers die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. We willen hiermee onderlinge samenwerkingen bevorderen.
De Groene Zaal biedt op aanvraag ruimte voor grotere bijeenkomsten of workshops.

De Groene Transformator is een mooi voorbeeld wat er mogelijk is als mensen samenwerken en zich inzetten voor een duurzame toekomst.

“Zeker snel een kijkje gaan nemen en in gesprek gaan!” aldus wethouder Van Ballegooij.
Dat kan op woensdagochtend van 9-13 uur of vrijdag van 12-16 uur. De deuren van het inspiratiehuis staan dan open en de energieadviseur is tijdens openingstijden aanwezig om de bezoekers gratis energieadvies te geven. Kijk voor meer informatie op degroenetransformator.nl.

Fotografie: Laura Knipsael Photography

Meer informatie: degroenetransformator.nl

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Maascleanup samen met BASF vegetable seeds business en De Groene Transformator
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!