Zero Waste Wandeltour Roermond

Peggy Kuipers
dinsdag 23 mei 2023
Boodschappen doen zonder plastic? Doe mee met de Zero Waste Tour op zaterdagochtend 10 juni van 10-12.30 uur.

Ken je dat? Na elke maaltijd verdwijnt er weer een handvol plastic verpakkingen in de prullenbak. En je baalt van nóg een volle PMD-zak. Veel mensen willen graag anders, maar hoe? Met de tips & tricks én de favoriete winkeladresjes, leer je in een paar uur tijd je plastic-footprint drastisch te verkleinen. In de Nationale Week Zonder Afval (van 22 tot en met 28 mei) organiseert Zero Waste Nederland wandel- en fietstours op tientallen plaatsen in het hele land. Vanuit De Groene Transformator organiseren we een Zero Waste Wandeling in Roermond op zaterdag 10 juni.

Zero Waste Nederland werd in 2018 opgericht door Elisah Pals, die zelf toen al enige tijd afvalvrij leefde. Inmiddels inspireert zij duizenden mensen om hun leven met minder afval in te richten. Ook zorgde Zero Waste Nederland er al voor dat op de ruiten van zo’n 8.000 winkels in heel Nederland de Zero Waste Raamsticker plakt. Die sticker moedigt klanten op een eenvoudige en vriendelijke manier aan vooral hun eigen verpakkingsmateriaal mee te nemen en zo wegwerpverpakkingen te voorkomen.

Pals: “We organiseren de Zero Waste Wandeltours op meer dan 35 plekken in het hele land: van Alkmaar tot Goes en van Leeuwarden tot Heerlen. Het enthousiasme is overweldigend! Afvalvrij boodschappen doen leeft echt, want de meeste tours zitten in no time vol. Veel gidsen gaan zelfs meerdere keren op pad met een groepje.”
In Roermond geven Peggy Kuipers en Juul Jeurnicnk-Janssen tips & tricks over hoe je verpakkingsmateriaal kunt vermijden en waar je in je eigen omgeving, bij lokale ondernemers, terecht kunt voor het doen van hun verpakkingsvrije wekelijkse boodschappen. Er zijn voldoende winkels waar echt niet raar wordt opgekeken van je eigen zakje of bakje. Ook bezoeken we winkels met duurzame producten en kleding. Je zult daarnaast tijdens de tour leuke mensen ontmoeten die ook geïnteresseerd zijn in een schonere wereld.


Wanneer: 10.06.2023, 10:00u - 12:30u
Meer informatie: zerowastenederland.nl
Locatie: Roermond, verzamelen voor de Munsterkerk, Munsterplein 6041 HD Roermond
Kosten: 5 euro
Aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-zero-waste-wandeltour-roermond-640456872747Reactie(s)


Janne Opmeer zei op 03-06-2023 om 16:10 uur
Ik probeerde via website hiervoor kaartje te bemachtigen via Eventbrite. Maar link werkte niet goed en ook betalen via iDeal lukte niet. Wat nu ????‍♀️

Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Maascleanup samen met BASF vegetable seeds business en De Groene Transformator
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!