Guido Beusen
FoodVibe
- Plantaardig genieten voor iedereen - Informeren en...
Donut Economie in Amsterdam
Geplaatst op: woensdag 8 april 2020

Ik kreeg vanochtend een update in mijn mailbox via het platform van Kate Raworth, zij heeft het boek Donut Economie geschreven (ik heb het boek hier, mocht iemand het willen lezen laat het me a.u.b. weten). Ik denk dat best veel mensen er inmiddels al eens van gehoord hebben. Volgens mij sluit deze visie uitstekend aan bij het initiatief van de Omwentelaars.

In deze update was te lezen dat er in Amsterdam nu als eerste stad het initiatief (het Thriving Cities Initiative) is opgepakt om praktisch aan de slag te gaan met de Donut Economie. De holistische visie van een Donut Economie hebben ze vertaald naar concrete, praktische uitganspunten en een tool om de stad Amsterdam een "Donut-stad" te maken.

Ik wil het graag met jullie delen omdat ik denk dat het inspirerend kan zijn. Denk ook dat het erg interessant is om op de voet te volgen. Bijgevoegd vinden jullie het manifest (engelstalig) van 'The Amsterdam City Doughnut'.

Het is ook mogelijk om deze tool toe te passen, voor Roermond bijvoorbeeld. Dit lijkt mij persoonlijk best het overwegen waard. De link naar het korte formulier daarvoor heb ik ook even bijgevoegd (te zien via 'aanmelden').

Bijlage (klik om te downloaden):
Meer informatie: www.kateraworth.com
Aanmelden: klik hier


     


Reactie(s)


Janneke Postulart zei op 09-04-2020 om 15:29 uur
Wat goed dat Amsterdam ermee aan de slag gaat! Hopelijk gaan veel steden hun voorbeeld volgen.


Floris Mokveld zei op 20-04-2020 om 21:18 uur
Mooi initiatief in Amsterdam! Ze werken daar met een Donut-coalitie van bewoners, bedrijven en omwentelaars die samen met de gemeente dit mooie plan hebben vormgegeven. Misschien een Donut-coalitie in Limburg?


Floris Mokveld zei op 20-04-2020 om 21:21 uur
Ik begrijp via de webinar van Pakhuis de Zwijger dat 220 mensen het formulier hebben ingevuld. Heb jij het ook al ingevuld Guido?


Guido Beusen zei op 22-04-2020 om 21:55 uur
Weet het niet meer 100 % zeker maar volgens mij heb ik het ingevuld!

Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Recycle Sint
Doe mee met PlanBoom, help klimaat en biodiversiteit in je eigen omgeving
Herenboeren Roermond boekt vooruitgang
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!