Janneke Postulart
Spreker duurzaamheid (De Verborgen Impact), grafisch...
Een avontuurlijke Pasen
Geplaatst op: maandag 5 april 2021

Afgelopen donderdag liet ik mij inspireren tijdens het impactgesprek door o.a. Stienke en Jan voor een avontuur in de buurt. Wat maakt een vakantie of een avontuur nu een onvergetelijke herinnering?

Voor mij betekent het niet teveel plannen en vooraf uitstippelen, vooral doen, genieten van de hele dag en de kinderen erbij betrekken (dat betekent ook vaak waterpret).

Het eerste plan was fietsen naar het natuurgebied Leudal waar ik al lang niet meer ben geweest, om daar te picknicken aan het water en de hele dag buiten zijn met elkaar.

En tegelijkertijd wilde ik niet teveel plannen ;-) Marieke kwam op visite en haar avontuur was met een munt bepalen of ze links of rechts af ging slaan en zo de route ongepland te gaan lopen.

Uitkomst: we gingen dit weekend fietsen, van jong naar oud mocht bij elke afslag bepalen welke kant we op gingen. Zo fietsten we eerst kriskras door het dorp, via natuurbegraafplaats Bergerbos naar de weg langs het Munningsbos. En daar begon een fietstocht waar we alle 6 niet eerder waren geweest. We kwamen uit in een mooi bos bij Maria Hoop (wel toepasselijk met Pasen) en gingen daar ‘picknicken’ (lees snoepen ;-)). Op de terugweg fietsten we langs een beekje en daar gingen de kinderen al gauw met hun voeten in het stroompje water. En onder het mom van niet teveel denken maar doen, deed ik met ze mee. We gingen samen op zoek naar de krokodil onder het bruggetje.

Het was een heerlijk paasweekend, waarin we vooral veel lekker buiten waren en we hebben onze buik rond gegeten aan al het plantaardige lekkers.

Dank aan iedereen die afgelopen donderdag meedeed voor al jullie inzichten en ervaringen, ik heb er weer veel van geleerd.

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Avond met complex vraagstuk: over de economie van de toekomst
Communicatieworkshop: Inspirerend zijn!
Fietsexcursie: Water is goud waard
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!