Een magische avondwandeling

De Omwentelaars
dinsdag 21 juni 2022, door Janneke Postulart
Op 16 juni wandelden we met 13 mensen in het prachtige Roerdalen. We lachten hartelijk bij de inlevingsoefening bij de start. Ieder kreeg een kaartje met een woord dat ze mochten uitbeelden. Er waren 6 woorden waarvan ieder woord 2 kaartjes had. De kunst was om de ander te vinden met hetzelfde woord/kaartje. Het ging bij iedereen goed, maar de bosmuis uitbeelden is blijkbaar nog niet zo simpel. Ilse deed een gewaagde poging, maar er werd eerder een das in gezien dan een bosmuis ;-)

Petra vertelde mooie en oude verhalen over landgoed Aerwinkel en wees ons op de prachtige oude beuken die het momenteel moeilijk hebben door o.a. de droogte. Tegelijkertijd wees ze ons op de veerkracht van de bomen. Een boom die zo goed als dood was, werd afgetopt om schade aan de omliggende gebouwen te voorkomen en kwam vervolgens weer volop tot leven.

Vanuit het landgoed wandelden we richting het Munningsbosch. We luisterden aandachtig hoe eerst de vogels na zonsondergang langzaam stopten met fluiten. Niet lang daarna kwamen de eerste vuurvliegjes tevoorschijn. Een magische ervaring, waardoor iedereen stond te jubelen van enthousiasme. Met nog meer verwondering én enthousiasme vulden we de rest van de avond. We kletsten na op het terras bij Kasteel Aerwinkel met een drankje van Petra.

Het was een lange en magische avond met dank aan Ilse voor de begeleiding en Petra voor de gastvrijheid op het landgoed inclusief de mooie verhalen.

Op 14 juli gaan we bij landgoed Aerwinkel een liefdesbrief schrijven aan Moeder Aarde. Je bent van harte welkom. Zie agenda voor alle details.
Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Maascleanup samen met BASF vegetable seeds business
Kleding maken is een vak, zullen we het gaan herwaarderen?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!