Groene Denkkracht: brainstormsessie voor Atelier Weer

De Omwentelaars
dinsdag 23 mei 2023, door Peggy Kuipers
Groene Denkkracht; brainstormsessie voor Atelier Weer

We zijn verheugd om de lancering van een gloednieuwe bijeenkomst, "Groene Denkkracht", in samenwerking met De Omwentelaars aan te kondigen. De aftrap van deze bijeenkomst vindt plaats op donderdag 29 juni en staat in het teken van het Circulair Ambacht Collectief Atelier Weer.

Atelier Weer (maakt textiel goed) heeft als missie afgeschreven kleding en textiel nieuw leven in te blazen. Ze streven ernaar om van verschillende kledingstukken weer één nieuw product te ontwikkelen, of textiel op andere creatieve manieren te hergebruiken.

Het centrum wordt gevestigd bij Weerstand en op andere mogelijke locaties waar met textiel wordt gewerkt, en biedt mensen de mogelijkheid om opgeleid te worden in het prachtige textiel vakmanschap. Daarnaast gaan ze de uitdaging aan om de enorme berg afgedankte kleding als materiaal opnieuw te waarderen. De locatie is er, de mensen zijn er, maar welke producten zou jij graag willen zien dat ze gaan ontwikkelen en produceren?

Door deel te nemen aan Groene Denkkracht, investeer je 2 uur van je tijd om een (startende) onderneming te helpen. Je helpt met het beantwoorden van vragen, het geven van nieuwe inzichten en draagt daarmee bij aan de ontwikkeling van een nieuwe groene onderneming die wij graag willen ondersteunen. Er is geen specifieke kennis vereist en alle input is welkom.

Hieronder vind je het programma voor de avond:
* 19.15-19.30 uur: Inloop
* 19.30-20.00 uur: Introductie over Atelier Weer. Wat is hun missie, wat hebben ze bereikt en tegen welke uitdagingen lopen ze aan?
* 20.00-20.15 uur: Atelier Weer heeft vragen voorbereid voor de Groene Denkkracht. We schrijven, ieder voor zich, de eerste antwoorden die bij ons opkomen op flip-over vellen. Alles wat op dat moment in je opkomt is goed. Geen antwoord paraat? Dat is geen probleem.
* 20.15-20.30 uur: Pauze
* 20.30-21.00 uur: In groepjes gaan we met elkaar in gesprek, waarbij één centrale vraag centraal staat. We gaan brainstormen en ideeën uitwisselen.
* 21.00-21.20 uur: Verschillende ideeën komen aan bod. Om Atelier Weer een idee te geven van de ideeën waar de meerderheid enthousiast over is, vormen we groepen rondom de ideeën waar we echt enthousiast van worden. Dit laat zien waar het collectieve enthousiasme naartoe gaat.
* 21.20-21.30 uur: Afsluiting. Atelier Weer deelt wat ze heeft opgestoken van de avond en welke nieuwe inzichten ze mee naar huis neemt.

Als je graag duurzame ondernemingen wilt ondersteunen en een steuntje in de rug wilt geven, ben je van harte welkom bij Groene Denkkracht! Slechts 2 uurtjes van jouw tijd kunnen een wereld van verschil maken voor een onderneming. Duurzaam ondernemen is vaak pionieren en leren met vallen en opstaan. Op deze avond kun jij het verschil maken voor anderen.

We hopen je te mogen verwelkomen op donderdag 29 juni! Meld je vandaag nog aan voor deze bijeenkomst.


Wanneer: 29.06.2023, 19:30u - 21:30u
Locatie: De Groene Transformator, Bredeweg 10, Roermond
Kosten: Meedoen is gratis, maar het resultaat voor Atelier Weer is heel waardevol.


Aanmelden voor dit evenement

Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Maascleanup samen met BASF vegetable seeds business en De Groene Transformator
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!