Grote inspiratie in een klein huis

De Omwentelaars
maandag 2 augustus 2021, door Janneke Postulart
Zaterdag 31 juli hadden we een herkansing na het hoge water en gingen we met ongeveer 25 mensen op excursie 'Hoe tiny is een Tiny House?’. We gingen kijken in de werkplaats van Cube Homes waar ze modulaire woningen maken en dus ook Tiny Houses kunnen bouwen. Alle woningen zijn niet aangesloten op het gas en hebben een hoge isolatie waarde. De woningen zijn naar wens in te delen en ook alle maten zijn bespreekbaar. Patrick Lemmen liet ons 2 voorbeeldwoningen zien; waarvan 1 binnen de maten van een Tiny House (max 50 m2) en 1 die daarboven viel. Cube Homes denkt vooral in termen als flexibel wonen waarbij de modulaire woningen ervoor kunnen zorgen dat je woning mee kan groeien in je behoeftes. Groter wonen met kinderen, en gemakkelijker kleiner wonen als de kinderen uit huis gaan. Sterker nog, je kunt een module van het huis meegeven aan je kind als deze elders wil gaan wonen. Patrick denkt ook graag met je mee als je de wens hebt om Tiny te gaan wonen.

Rond 14 uur vertrokken we richting Maria Hoop, waar we mochten kijken hoe het is om ook daadwerkelijk Tiny te wonen. De voorbeeldwoningen bij Cube Homes waren leeg. De meest gehoorde reactie op het huisje van Ginny Mulders was dat het meteen aanvoelt als een thuis, al is het maar 20m2, omdat het geheel gelijk zichtbaar was. De gezellige sfeer en inrichting, de rust, het uitkijken op de prachtige bomen en de perfect op elkaar afgestemde inrichting. Er volgden mooie gesprekken, waarom de één zich er wel in zag wonen, de ander toch meer houdt van ruimte om zich heen en hoe deze manier van wonen je anders naar spullen laat kijken.

Ook liet Peggy Kuipers in Maria Hoop een presentatie zien, waarin je zag hoe hun eigen Tiny House is gebouwd en begin juli werd vervoerd naar Beesel. Sinds een paar weken wonen ze met veel plezier in hun Tiny House in de gemeente Beesel.

De plaatselijke tv-zender ML5 kwam langs bij Cube Homes en interviewde Peggy Kuipers, Patrick Lemmen en Janneke Postulart. Bekijk hieronder de rapportage die ze maakten.


Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Grote inspiratie in een klein huis
Impactgesprek: Aardgasloos verwarmen, hoe moet dat dan?
Nieuwe datum: Hoe tiny is een Tiny House?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!