Inspirerende avond voor zwerfafvalstrijders in Roermond en Roerdalen!

De Omwentelaars
maandag 8 april 2024, door Janneke Postulart
Veel inwoners uit Roermond en Roerdalen zetten zich in om zwerfafval op te ruimen. Dat doen ze bijvoorbeeldin hun buurt, tijdens een wandeling of de landelijke opschoondagen. Alleen of samen met een vereniging. De Groene Transformator, Gemeente Roermond en Gemeente Roerdalen willen deze vrijwilligers bedanken voor al hun werk. Dat doen we met een inspirerende avond op dinsdag 23 april. Ben je (af en toe) een ‘zwerfafvalstrijder’? Dan ben je van harte welkom!

Programma:
• 19.00 uur: Ontvangst met koffie/thee en vlaai
• 19.30 uur: Introductie door De Groene Transformator
• 19.45 uur: Presentatie door Dirk Groot, de Zwerfinator
• 20.30 uur: Pauze met drankjes en hapjes
• 20.40 uur: Dankwoord Gemeente Roermond en Gemeente Roerdalen
• 20.55 uur: Groepsgesprekken
• 21.30 uur: Afsluiting en mogelijkheid tot napraten

Zwerfinator
Speciaal voor deze avond hebben we Dirk Groot uitgenodigd, beter bekend als de Zwerfinator. Dirk heeft de afgelopen tien jaar aanzienlijke hoeveelheden zwerfafval verzameld en zal zijn bevindingen delen. Als Zwerfinatorheeft hij onderzoek gedaan naar zwerfafval en opmerkelijke resultaten behaald, zoals het succes met Anta Flu, dat nu biologisch afbreekbare wikkels gebruikt. Preventie is het streven, zodat het zwerfafval steeds minder wordt. Hoe we dat samen kunnen aanpakken, laat hij ook tijdens deze lezing zien. Naast een serieus verhaal is er ook ruimte voor een lach; zoals Dirk zegt: "Met enkel zuurheid en klagen lossen we het probleem niet op."

Groepsgesprekken
Wat valt je op bij het opruimen van zwerfafval? Is er iets datje nodig hebt? Of wil je weten wie er wanneer opruimt? Heb je ideeën over hoe we kunnen samenwerken om te voorkomen dat afval in onze leefomgeving terecht komt? Daarover gaat het na de pauze. We horen graag wat jouwideeën en wensen zijn. Hierover gaan de groepsgesprekken.

Aanmelden
Aanmelden kan via de onderstaande link: https://degroenetransformator.nl/aanmelden/zwerfafvalstrijders-in-roermond-en-roerdalen. Ken je zwerfafvalstrijders uit Roerdalen of Roermond? Attendeer hen dan ook op deze avond. We zien je graag op dinsdagavond 23 april!

Wanneer: 23.04.2024, 19:00u - 22:00u
Aanmelden: Aanmelden graag via De Groene TransformatorReactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Maascleanup samen met BASF vegetable seeds business en De Groene Transformator
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!