Kledingruil Roermond-Roerdalen bestaat 1 jaar!

De Omwentelaars
maandag 18 april 2022, door Janneke Postulart
Soms heb je van die momenten dat je oog op een bericht valt en denkt; Dat wil ik ook! In de lockdown van 2021 viel het oog van Omwentelaar Stienke Postulart op een initiatief dat was geboren in Amsterdam; de Kettingkledingruil. Het idee greep haar aan. Ze wilde het graag opzetten in Roermond en Roerdalen. Maar tussen alle regels door las ze hoeveel werk sommige kledingruilgroepen eraan hadden. Excel lijsten bijwerken, uitprinten, achter de tas aanbrengen als er nieuwe ruilers zijn bijgekomen enz. Die tijd had ze niet. Zo ontstond de vraag; Kunnen we het samen met De Omwentelaars oppakken en het systeem automatiseren? Stienke en Leon (de ontwikkelaar van onze website) bedachten samen een systeem zodat het makkelijk voor iedereen zou functioneren.

In een maand tijd bouwden ze samen het kledingruilsysteem waardoor mensen zich eenvoudig kunnen aanmelden en zelfstandig de tas kunnen registreren als ze deze in bezit hebben. De coördinatoren kunnen de routes maken en vanaf dag 1 stroomden de aanmeldingen binnen. Vanaf 18 april was inschrijven mogelijk en binnen 3 dagen waren de eerste 20 aanmeldingen binnen! Tien dagen later, op 28 april werden de eerste starttassen aan huis afgeleverd door Stienke. 31 deelnemers en gelijk 4 tassen op de route t/m maat 42!

Op 10 juni kon de route van start van maat 44+. De eerste maanden boog Omwentelaar Jolanda van Helwegen zich als coördinator over deze route. Inmiddels heeft coördinator Nicole Mokveld het overgenomen.

Vandaag precies 1 jaar later hebben zich 119 mensen voor alle 3 de routes aangemeld. De mannenroute is nog niet van start kunnen gaan, omdat er voor een goed verloop 15-20 mensen minimaal nodig zijn. Er zijn nu 13 mannen aangemeld. In de andere groepen wordt al actief geruild!

We zagen dat een heel aantal van de kledingruilers ook één of meer keer gingen deelnemen aan de activiteiten van De Omwentelaars. En ook daar zijn we heel blij mee. Uiteindelijk is ons gezamenlijke doel mensen inspireren en op weg helpen naar een duurzamer leven. Soms gaat dat met vallen en opstaan, maar uiteindelijk komen we er samen wel.

Dankbaar voor iedereen die afgelopen jaar heeft bijgedragen aan dit succes. Ook de mensen die het hebben geprobeerd en afgehaakt zijn, de mensen die feedback gaven, de mensen die ons op de route meehelpen de kwaliteit van de tassen in het oog te houden. Dit soort initiatieven slagen vooral als we veel samenwerken. En hoe het nu loopt, daar zijn we heel trots op.

Dank aan iedereen die bijdraagt en op naar het tweede jaar!
Reactie(s)


Ilse Meelberghs zei op 18-04-2022 om 13:04 uur
❤️????

Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Maascleanup samen met BASF vegetable seeds business
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!