Maak van afval een grondstof

De Omwentelaars
woensdag 22 september 2021, door Janneke Postulart
Ons consumptie- en wegwerpgedrag zijn de grootste klimaatvervuilers. Op dinsdagavond 19 oktober duiken we daarom in de wereld van consumentisme en afval. In 2018 werd 24% van ons afval ingezet als volwaardige grondstof. De Nederlandse overheid streeft naar 50% inzet in 2030. Wat moeten we daarvoor doen?

Pieter Reus werkt sinds 1993 in de afvalsector. Gestart met het veilig verwijderen van afval op stortplaatsen ondersteunt hij sinds 2001 gemeenten met het ombouwen van huisvuilsystemen naar betere retoursystemen.

Vanavond verkent Pieter met ons op interactieve wijze het vraagstuk van consumentisme, afval en grondstoffen. Op welk moment en plek ontstaat een grondstof of een afvalstof? En wat is de rol van gedragsbeïnvloeding hierop? En hoe vertalen we dat naar de praktijk? Samen gaan we daar mee aan de slag voor het bouwen van het ideale grondstofretoursysteem.

Programma:
19:00 tot 19:30 uur - Inloop
19:30 tot 20:00 uur - Presentatie
20:15 tot 20:30 uur - Pauze
20:30 tot 21:00 uur – bouw in subgroepen het ideale retoursysteem
21:00 tot 21:15 uur – Plenaire bespreking van bedachte retoursystemen
21:15 tot 21:30 uur - Gezamenlijke afsluiting
21:30 tot 22:00 uur - Mogelijkheid tot napraten

Locatie:
Deze workshop over een complex vraagstuk vindt plaats bij Weerstand Roermond, dit is het oude Philipsterrein aan de Bredeweg. De kwartiermakers zijn daar volop aan de gang om een duurzaamheidscentrum te realiseren.

Kosten:
De avond is gratis bij te wonen. Een vrijwillige bijdrage is welkom.

Wanneer: 19.10.2021, 19:30u - 21:30u
Locatie: Weerstand, Bredeweg 10, Roermond (voormalig Philipsterrein)
Kosten: Gratis, vrijwillige donatie is welkom in de pot.


Aanmelden voor dit evenement









Reactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactie











Uitgelicht
Maascleanup samen met BASF vegetable seeds business en De Groene Transformator
Winter verwonder wandeling.
Positief over vegan opties in de horeca? Geef jouw tip door aan ‘Plant de Campagne’!
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!