Plantaardige kookworkshop op school

De Omwentelaars
woensdag 13 juli 2022, door Janneke Postulart
In mei zijn we volop aan de slag geweest met plantaardig eten. We mochten toen de keuken van Wings gebruiken tijdens de kookworkshop. De tegenprestatie was dat we ook een keer met de leerlingen plantaardig gaan koken. Dat is een voorwaarde die we met veel plezier hebben vervuld op 5 juli. Jip, een van de deelnemers, schreef er het volgende over:

We hebben dinsdag 5 juli op onze school Wings Agora in Roermond met een groepje van ongeveer 15 mensen in de schoolkeuken veganistisch gekookt. Ik, "Jip", vond het een leuke ervaring en ik hoop om zeker nog eens zoiets opnieuw te doen.

Ik hoop dat er nog meer van zulke kookactiviteiten zullen komen waar we met z'n allen kunnen samenkomen om samen iets lekkers te maken. We hebben dinsdag allerlei buitenlandse gerechten gemaakt die je normaal in Nederland niet zo snel tegen zou komen.

Het smaakte allemaal heel lekker vooral de salade met rucola en venkelknol, en het toetje met rabarbercompote ook. Ik zou u ook zeker aanraden om zelf eens iets buitenlands te maken. Dan proeft u weer eens iets nieuws. (;

Fijne dag verder met de groetjes van mij.

Jip van der Goot

PS De recepten van de gerechten waar Jip het over heeft zijn te vinden op https://www.marijkestokking.nl/veganistische-recepten/

Een deel van de foto's is gemaakt door deelnemer Bao

Meer informatie: www.marijkestokking.nlReactie(s)

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.
Naam


Email


Uw reactieUitgelicht
Word jij onze nieuwe penningmeester?
Maascleanup samen met BASF vegetable seeds business
Kleding maken is een vak, zullen we het gaan herwaarderen?
Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!