Omwentelaar
Janneke Postulart
OrganisatiePostul.Art verduurzaamt
Websitepostul.art/
Emailjanneke@postul.art
Telefoon0642714597
Social media
Wie is Janneke

Aangenaam, ik ben Janneke Postulart, getrouwd met Leon ter Linden en trotse moeder van 3 zonen. Ik ben een van de initiatiefnemers van De Omwentelaars, coördinator bij duurzaamheidscentrum De Groene Transformator in Roermond en gecertificeerd spreker van De Verborgen Impact. Daarnaast heb ik sinds 2006 een ontwerpbureau Postul.Art dat ik samen met Leon run.

Zoals velen probeerde ik al een paar jaar stappen te nemen naar een duurzamer leven. We gingen vegan leven, scheidde ons afval maar had niet echt een beeld erbij hoe ik verder effectief kon verduurzamen. De kennis uit het boek De Verborgen Impact zorgde voor veel meer slagkracht naar een eco-positief leven in 2018. Het zorgde voor een omwenteling in mijn leven.

Hoe verklein je zo effectief mogelijk je persoonlijke voetafdruk en wat kun je doen om je omgeving te inspireren? Zoals Babette Porcelijn (auteur van De Verborgen Impact) mij heeft geïnspireerd, zo wil ik anderen weer inspireren om eco-positief aan de slag te gaan. Eco-positief leven is een simpel idee: meer bijdragen dan schaden, binnen de draagkracht van de aarde. Het boek van Jan Rotmans liet duidelijk zien dat echte veranderingen vaak van onderop ontstaan, vanuit bijvoorbeeld burgerinitiatieven. Dit bracht mij samen met andere bevlogen mensen dan ook op het idee van De Omwentelaars en later een fysiek duurzaamheidscentrum.

Ook geef ik lezingen en workshops aan bedrijven, organisaties en overheidsinstellingen om zoveel mogelijk mensen te bereiken en te inspireren. Naast lezingen over De Verborgen Impact geef ik aansluitend (naar wens) workshops om de verborgen impact van alle aanwezige deelnemers in beeld te brengen en inzicht te geven waar individueel de grootste slagkracht ligt.

In 2021 en 2022 was ik een van de kwartiermakers van het duurzaamheidscentrum in Roermond. Met bedrijven, inwoners, scholen en organisaties zijn we op weg om hét duurzame verzamelpunt te worden voor Roermond en omgeving. Meer info vind je hierover op https://degroenetransformator.nl. Per 2023 mag ik onze missie voortzetten samen met Patricia Vaessen als coördinator.

Bij de bijbehorende stichting waar De Groene Transformator én de Omwentelaars onder valt, ben ik algemeen bestuurslid.

Tot en met 2021 was ik als vrijwilliger betrokken bij het onderwijsteam van stichting Think Big Act Now. ‘Het ImpactProject’ biedt lesmateriaal voor het primair onderwijs waarmee kinderen zo jong mogelijk inzicht krijgen in hoe ze goede duurzame keuzes kunnen maken en zelf mee kunnen helpen aan een toekomstbestendige wereld. Ook voorziet het in de groeiende behoefte van basisscholen aan een structurele aanpak in duurzaamheidsonderwijs.

Expertise

Spreker duurzaamheid (De Verborgen Impact), grafisch ontwerpen

Interesses

Bewustwording hoe je zo effectief mogelijk kunt verduurzamen, dierenrechten

Nieuwsbrief aanmelden
Volg ons!